Banner koor

De COV Haarlem werkt ook regelmatig met projectzangers. Per programma en stemsoort wordt de behoefte aan versterking vastgesteld en de wijze van werven bepaald: via “open inschrijving” of alleen via het netwerk van het koor. Voor de Matthäus Passion werkt de COV Haarlem uitsluitend met eigen projectzangers.

Op die manier biedt de COV Haarlem goede, enthousiaste projectzangers met ruime muzikale ervaring de gelegenheid om een concert in de Philharmonie, begeleid door een goed beroepsorkest en met medewerking van professionele solisten, mee te zingen.

Het koor kenmerkt zich door een open, gezellige en vriendschappelijke sfeer en heeft een mooie repetitieruimte met fijne stoelen en koffie/thee in de pauze.

Instuderen van de werken onder leiding van dirigent Piet Hulsbos en ondersteund door repetitor Lenny Kerkhoff is inspirerend, leerzaam en leuk.

 

Uiteraard wordt er wel een aantal eisen aan deelname gesteld: 

  • Projectzangers zijn in staat om de stukken zelfstandig in te studeren en deze in voldoende mate te beheersen bij aanvang van de repetities
  • Zij wonen wekelijks op woensdag van 20.00 - 22.15 de repetities bij, gedurende de afgesproken oefenperiode
  • Gezien het beperkte aantal repetities is het voor de Matthäus Passion nodig dat zij het werk minstens één keer volwaardig hebben uitgevoerd (scratch is onvoldoende)
  • Voor een najaarsconcert geldt een aanwezigheidsplicht van minimaal 75% van de repetities
  • De kosten voor deelname zijn 67,50 euro voor de Matthäus Passion en 22,50 euro per maand voor het najaarsconcert, exclusief klavieruittreksel
  • De dirigent neemt vooraf een stemtest af, waarbij de stemkwaliteit wordt bepaald; aan de hand daarvan wordt beslist over deelname en stemgroep; de communicatie over de uitslag van de stemtest loopt via een bestuurslid van de COV Haarlem 

 

Wie interesse heeft om mee te doen als projectzanger, kan contact opnemen met Ralph Luijt via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kijk op https://covhaarlem.nl/het-koor/lid-worden om regulier lid te worden.