koor

De COV Haarlem bestaat uit ongeveer tachtig leden. De verdeling over de vier stemgroepen is globaal 25 sopranen, 25 alten, 15 tenoren en 15 bassen.

Het koor heeft een grote kern van trouwe leden die al vele jaren zingt en daardoor over veel koorervaring beschikt. Maar ook minder geoefende zangers krijgen bij het koor alle kans zich te ontwikkelen.

Dirigent van de COV Haarlem is Piet Hulsbos.

De vaste begeleidster van het koor is Lennie Kerkhoff.

koor in Haarlem

Jaarlijks wordt op Goede Vrijdag de Matthäus Passion van J.S. Bach uitgevoerd en wordt in het najaar een tweede concert gegeven. Tijdens deze concerten waren onder andere het Te Deum van Antonín Dvorák, The Music Makers van Edward Elgar, de Carmina Burana van Carl Orff en het Requiem van Maurice Duruflé te beluisteren.

Het koor repeteert op woensdag van 20.00 tot 22.15 uur in gebouw Zang en Vriendschap, Jansstraat 74 in Haarlem. Een aantal weken voor het najaarsconcert is er een koordag. Op die zaterdag wordt het hele programma doorgenomen. Tijdens de generale repetitie in de Philharmonie in Haarlem zingt het koor samen met de solisten en het orkest.

koor in Aix Provence

COV Haarlem geeft ook concerten in het buitenland. Zo heeft het koor opgetreden in Londen, Wenen, Poznan, Bratislava, Aix en Provence en Warschau. De laatste buitenlandse optredens waren in november 2017 in Strasbourg en Baden-Baden, waar de COV Haarlem optrad met het Philharmonischer Chor Baden-Baden, de Singakademie Ortenau, het Collegium Vocale Strasbourg Ortenau en de Musiciens sans Frontières Alsace-Ortenau.

De buitenlandconcerten waren een groot succes en de koorleden kijken altijd reikhalzend uit naar de volgende reis.

Go To Top