Banner koor

koor

Algemeen

De COV Haarlem is opgericht in 1911 en is daarmee de oudste oratoriumvereniging in de regio. Het koor is vooral bekend om de - sinds 1929 - jaarlijkse uitvoering van de Matthäus Passion van J.S. Bach. Elk najaar geeft het koor een tweede concert, met klassieke werken uit verschillende perioden. Het koor bestaat uit ruim tachtig leden.

Voor de COV Haarlem staat plezier in zingen voorop. Maar deel uitmaken van dit koor betekent ook serieus oefenen op prachtige koorwerken en die op zijn mooist laten klinken tijdens de uitvoeringen in de PHIL Haarlem. Ook minder geoefende zangers krijgen bij het koor alle kans zich te ontwikkelen. Daarnaast werkt de COV Haarlem regelmatig met projectzangers. Voor de uitvoeringen werkt het koor samen met professionele solisten en musici.

Muzikale leiding

De dirigent is Piet Hulsbos

De vaste repetitor is Lennie Kerkhoff.

bestuur COV Haarlem

Bestuur

Het bestuur van de COV Haarlem bestaat uit vijf leden:

  • Ineke Swarte-Laenen, voorzitter
  • Frans van Dijk, secretaris
  • Annemarie van Mossel, penningmeester
  • William Elfrink, concertorganisatie
  • Ralph Luijt, koorsamenstelling en koorkwaliteit

Verder hebben veel koorleden speciale taken op zich genomen.

Repetities

Het koor repeteert op woensdag van 20.00 tot 22.15 uur in gebouw Zang en Vriendschap, Jansstraat 74 in Haarlem. Een aantal weken voor het najaarsconcert is er een koordag. Op die zaterdag wordt het hele programma doorgenomen. Tijdens de generale repetitie in de PHIL Haarlem zingt het koor samen met de solisten en het orkest.

Koorreizen

Het koor geeft ook concerten in het buitenland. Zo heeft het opgetreden in Londen, Wenen, Poznan, Bratislava, Aix-en-Provence, Parijs en Warschau. De laatste buitenlandse optredens waren in november 2017 in Strasbourg en Baden-Baden, waar de COV Haarlem optrad met het Philharmonischer Chor Baden-Baden, de Singakademie Ortenau, het Collegium Vocale Strasbourg Ortenau en de Musiciens sans Frontières Alsace-Ortenau.

De buitenlandconcerten waren elke keer een groot succes en de koorleden kijken altijd reikhalzend uit naar de volgende reis.